keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulupukin pikku apuri

S. Terveiset täältä pölypallojen ja karvojen keskeltä. Joulusiivous on kovasti käynnissä edelleen ja silti musta tuntuu, että mitä enemmän mä siivoan, sitä enemmän tää asunto muuttuu likaisemmaksi. Oon kahlannut lävitse keittiön ja varaston ja saanut molemmat kunnialliseen järjestykseen, mutta vielä pitäisi tehdä perus lattianpesut sun muut. Onneksi on vasta keskiviikko!

Siivous on vienyt musta mehut sen verran pätevästi, että kiinnostusta ruuanlaittoon ei juuri oo ollut. Onneksi vanhemmat asuvat lyhyen matkan päässä, niin voi kätevästi kutsua itsensä ruoka-aikaan kylään :). Siinä missä eilen vielä pikkuveli ja isä lähinnä naureskelivat sille, kun tarjouduin lähtemään avuksi joululahjaostoksille, niin tänään mut revittiin autoon ruokalautasen äärestä. Ilmeisesti yksi nukuttu yö oli konkretisoinut herroille, ettei niillä todellakaan (kuten ei suurimmalla osalla muistakaan miehistä) ole hajuakaan siitä, mitä nainen haluaa. Onneksi olen tällainen pelastava enkeli ja suostuin lähtemään ostosreissulle mukaan. Mikä sinäänsä ei tietenkään ole kauhea uhraus, koska haloo, mikä olisi kivempaa kun päästä ostelemaan kaikkea ihanaa ja laittaa kassalla joku muu maksamaan!

Sokokselle marssiessani törmäsin seinään. En kirjaimellisesti, vaan seinämään, joka koostui miehistä. Samanlaisista epätoivon täyttäneistä miehistä, kuin perässäni raahautuneet kaksi verisukulaistani. Sitä tuskahien ja paniikissa harhailevien katseiden määrää! Jotain ihan käsittämätöntä. Teki oikeasti mieli pysähtyä ja kysyä, että saisinko mä auttaa. Okei, en ala väittämään, että tietäisin mistä jokaisen tyttöystävä tai vaimo tykkää, mutta veikkaan että mulla voisi olla jonkinlainen haju asiasta. Ja vaikka myyjien ammattitaito on omankin kokemukseni mukaan huippua, yrittävät he myös tavoitella taloudellista etua ja myydä sen kalliimman hajuveden tms. välittämättä välttämättä sen enempää siitä sopiiko se lahjan saajalleen. Itse taas pidän ihan huipputärkeänä sitä, että lahjan saaja on lahjanhankinnassa lähtökohtana.

Tämän havainnon innoittamana kokosin ylläolevan pienen kollaasin siitä, mitä sinne lahjapaketteihin mahdollisesti voisi kääriä tänä jouluna. Ja jos joku sukulainen sattuu lukemaan, eikä ole vielä lahjaa mulle ostanut, niin kiitos, mulla saa ostaa noista ihan minkä vaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti