tiistai 22. marraskuuta 2011

Liikunta ei pidennä elämää, se vaan saa elämän tuntumaan pidemmältä...


S: Olin tänään pitkästä pitkästä aikaa salilla pumpissa ja nyt jokainen lihas tärisee ja värisee väsymystään, vaikka tein sarjat osaksi ihan naurettavan pienillä painoilla. Huomenna ei pääse sängystä ylös tai pysty kävelemään rappusia, tää on fakta. Kokovartalohieronta on huomenna aika must tai muuten makaan kuin norppa sohvalla kykenemättä liikkumaan yhtään mihinkään...Mut fiilis on TOSI jees! Tästä se lähtee, hidas mutta varma elämäntapamuutos (taas jälleen kerran!)

Aloitin viime vuonna jumpassa käynnin ja onnistuin tosi kivasti käymään säännöllisesti lähes koko kevään, kunnes sitten kesä ja vuorotyö tökkäsivät vastaan. Rapakunto on todellakin saavutettu ja painoakin on tullut hiukan lisää, kropan löystymisestä en ala edes puhua. Mutta nyt mulla on ensi kevääksi suunnitteilla jotain sellaista, mitä varten haluan saada itseni hyvään kuntoon. Tarkoitus ei tosiaan oo saada itsestään mitään lihaskimppua tai huippumallia, vaan ihan normaali ja hyvän lihaskunnon omaava kroppa olisi tavoitteena. Jonkinlainen elämänmuutos siis, vaikka edelleen en ala herkkuperseilystä kokonaan luopumaan.

Mä jaksan innostua eniten juurikin ryhmäliikunnasta. Salin puolelle mun on turha edes mennä, koska tiedän ja tunnen itseni ja oman lusmuiluni sen verran hyvin, että parhaan hyödyn saan irti liikkumisesta sillä kun mua ohjataan ja kannustetaan tekemään töitä. Rakkaimmiksi lajeiksi ovat nousseet combat ja pumppi ja välillä on kiva käydä rauhoittumassa ja venymässä balancessa.

Nyt mua kiinnostaisi ihan kamalasti kuulla teidän treenailusta tai ylipäätään liikkumisesta. Mitkä on teidän rakkaat liikunnalliset harrastukset, miten liikutte ja haluaisitteko suositella jotain lajia mulle? Löytyykö muita treenivinkkejä? Millä pidätte motivaatiota yllä silloinkin, kun sohva huutaa ja kutsuu lujaa salin sijasta?

Kuva: weheartit

2 kommenttia:

  1. Mä raahauduin tänään vatsapeppumuokkaukseen ja meinas kyllä reidet hajota, kun olivat vielä kipeet maanantain jumppailun jäljiltä :) Ite kans treenaan parhaiten ryhmätunneilla, joilla ei voi luovuttaa niin helposti. Jooga on kyllä ihan ehdoton lemppari, ihanaa huomata miten voima, tasapaino ja venyvyys kehittyy pikkuhiljaa :)

    VastaaPoista
  2. Miffa: Joogaa en oo koskaan varsinaisesti kokeillut, jos nyt ei lasketa koulun liikuntatuntien opetusta. Pilateksessa kävin kerran viikossa puolen vuoden ajan ja tykkäsin tosi paljon. Joku vastaava olisi kyllä kiva aloittaa taas säännöllisesti. Ja voin muuten kertoa et on reidet pumpin jäljiltä nyt niin jumissa et rappusissa kävely tekee aika nannaa :'D

    VastaaPoista