tiistai 1. marraskuuta 2011

Keitottaa


S: Innostuin perjantaina jälleen kokeelliseen kokkailuun. Tuntuu etten oikeastaan muunlaista kokkailua ole viimeaikoina edes harrastanut, kuin tällaista "no heitetään kattilaan ja katsotaan mitä saadaan aikaiseksi" tyylisiä ratkaisuja.

Inspiraation tämänkertaiseen kokkailuun antoi TAMK:in ruokalassa työmatkalla nautittu tomaattikeitto. En osannut oikeastaan koko ruokailun aikana päättää rakastinko kyseistä keittoa vai oliko se äärettömän pahaa. Sen verran jäi keitto kuitenkin kaihertamaan mieltä, että päätin yrittää kyhätä vastaavan sopan kasaan.


Kaupasta lähti mukaan muutama tomaatti, paseerattua tomaattia sekä fetajuustoa. Muut tarvittavat ainekset (sipuli, mausteet) löytyivätkin jo kotoa. Aloitin keiton valmistuksen heittämällä kattilaan sipulisilppua (kaksi keskikokoista sipulia), lohkotut tomaatit (3kpl) ja muutaman valkosipulin kynnen silputtuna. Annoin näiden pehmetä rauhassa jonkun aikaa ja sitten heitin perää paseeratun tomaatin. Lisäsin hiukan vettä ja sitten mausteita. Yllätyin positiivisesti tuosta paseeratusta tomaatista, se oli luonnostaan tosi hyvän makuista, kun taas tomaattimurska on usein mielestäni ihan ihme höttöä. Keittelin tätä seosta hetken kasaan, jonka jälkeen lisäsin keittoon fetajuuston paloja. Keittelin jälleen hetken, niin että juustosta irtosi hiukan väriä keittoon ja palaset pehmenivät kivasti.


Keiton kanssa olisi sopinut loistavasti tuore leipä, mutta itse olin jo aivan ähky syötyäni tuon lautasellisen keittoa. Erittäin ruokaisaa tavaraa, vaikka ainekset ovat niin simppelit ja yhden annoksen hinta oli erittäin opiskelijaystävällinen.

Tämä ruoka tullaan näkemään tässä taloudessa jatkossakin, nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti